Get this Widget

Mesele regulate ajută în reglarea metabolismului

0

E dovedit științific: mesele regulate ajută în reglarea metabolismului. Stresul, programul haotic influențează în mod negativ metabolismul omului modern, care în multe situații a ajuns să se confrunte cu probleme de greutate.

Găsirea unei diete ideale care să rezolve povara kilogramelor în plus reprezintă o provocare pentru cercetători. Mai mult, ei încearcă să vină cu o bază științifică ca răspuns la avalanșa de regimuri “minune” promovate excesiv în ultima perioadă, diete care în multe cazuri pun în pericol sănătatea celor care le urmează .

Cel mai recent studiu, realizat în Finlanda, aduce niște concluzii clare legate de faptul că un program alimentar bazat pe mese regulate este mult mai eficient pentru controlul greutăţii corporale în comparaţie cu un regim de slăbit ce poate avea ca rezultat un efect invers decât cel scontat, adică o talie mai mare şi dezvoltarea unor tulburări.

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au urmărit timp de zece ani aproape 5.000 de bărbaţi şi femei. La debutul monitorizării, subiecții aveau vârsta de 24 de ani. Pe parcursul studiului, oamenii de știință au identificat schimbările survenite la greutatea corporal a persoanelor incluse in proiect, dar și factorii care le afectau pe parcurs sănătatea.

Un control eficient al greutăţii implica obiceiuri alimentare regulate

Ulla Karkkainen, nutriţionistă şi coautoare a studiulu, a explicat faptul că dintre cele mai importante descoperiri în urma cercetării a fost aceea că un control eficient al greutăţii implica obiceiuri alimentare regulate.Deşi regimul de slăbit poate părea soluţia logică la problemele de control al greutăţii, acesta poate duce la o greutate mai mare şi la dezvoltarea, în timp, a unor tulburări alimentare’, a punctat expertul.

Concluzia la care oamenii de știință au ajuns este aceea că urmarea unui program alimentar bazat pe mese regulate ajută la reglarea metabolismului, deci la menținerea unui control optim al greutăţii. O altă concluzie extreme de important este aceea că dietele de slăbire nu fac altceva decât să destabilizeze organismul. Deși au efecte pe termen scurt, în timp produc foarte mult rău.

Oamenii de știință atrag atenția că este foarte important să consumăm o cantitate suficientă de substanţe nutritive, aceasta încurajând funcţionarea normală a organismului.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply