Get this Widget

Ministrul Sănătăţii vrea să impună vaccinarea prin lege

0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, își dorește impunerea vaccinării prin lege, exprimându-și dorința ca în actul normativ să apară cuvântul “obligativitate” a informării sau a vaccinării.

Sunt pro vaccinare, pro obligativitate ca şi cuvânt, dacă nu o să avem în legea vaccinării cuvântul obligativitate a informării, a vaccinării, rămâne să dezbatem, nu vom rezolva problema. Gradul de acoperire vaccinală optim este 95%, după cum spun experţii OMS, foarte puţine ţări vor ajunge la acel grad, dar nici un grad de vaccinare ca şi în Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, de 1,2% – un singur vaccin făcut în luna martie în condiţiile în care avem cinci cabinete de medici de familie“, a spus Sorina Pintea.

Oficialul de la Sănătate a amintit că se lucrează la un draft final privind prevenţia din legea Sănătăţii.

Suntem pe un draft final cu capitolul prevenţie din legea Sănătăţii sau lege separată pentru prevenţie, dar nu ne putem focusa exclusiv asupra prevenţiei, pentru că, din păcate, neexistând acest concept, adică existând acesta, dar nefiind definit şi nefiind finanţate acţiunile pe prevenţie, am ajuns la o stare de sănătate a populaţiei nu foarte bună şi atunci categoric investiţiile noastre trebuie să meargă în paralel pe prevenţie şi pe zona de spitale şi tratament. (…) Urmează să mai avem discuţii cu asociaţiile profesionale, cu asociaţiile de pacienţi, cu Ministerul de Finanţe, pentru că sunt anumite lucruri care ţin de domeniul prevenţiei, de domeniul educaţiei, care ţin de alte domenii, astfel încât să încercăm să îmbinăm totul într-o singură lege“, a spus Pintea.

Autor: Sofia Filip
Foto: Ministerul Sănătății facebook/ Arhiva Ordinea Zilei
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply