Get this Widget

Mișcarea intensă practicată de la vârsta mijlocie reduce riscul de moarte timpurie

0

Niciodată nu este prea târziu să te apuci de sport. Un studiu recent relevă faptul că mișcarea practicată de la vârsta mijlocie, sau mai târziu pe parcursul vieţii, reduce riscul de moarte timpurie. Oamenii de știință susțin că la orice vârstă este practicat sportul are o multitudine de beneficii.

Studiul, publicat în revista British Medical Journal (BMJ), a analizat peste 14.500 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani, care au fost evaluaţi în perioada 1993-1997 şi monitorizaţi apoi până în 2016.

În urma acestui studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că un nivel mai ridicat de activitate fizică şi creşterea intensităţii activităţilor fizice de-a lungul timpului au fost asociate cu o durată mai lungă de viaţă.

Persoanele cu o viaţă sedentară la începutul studiului, dar care au ajuns la 150 de minute pe săptămână de activitate fizică de intensitate moderată în următorii cinci ani au înregistrat un risc de deces cu 24% mai mic. Totodată, ei au prezentat un risc cu 29% mai scăzut de deces în boli cardiovasculare şi un risc de deces mai redus cu 11% în caz de cancer.

Aceste rezultate sunt încurajatoare, nu în ultimul rând pentru adulţii de vârstă mijlocie cu boli cardiovasculare preexistente şi cancer, care pot câştiga încă beneficii substanţiale de longevitate devenind mai active, concluzie care oferă un sprijin suplimentar în ceea ce priveşte beneficiile activităţii fizice asupra sănătăţii la publicul larg“, au punctat specialiștii.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply