Get this Widget

Mix de fructe exotice cu…salmonella

0

Un alt lanț comercial din România anunță retragerea de la vânzare a unui produs alimentar. Mega Image își informează clienții că, la solicitarea producătorului Euro Company, a retras de la comercializare un întreg lot de mix de fructe exotice.

Mega Image își sfătuiește clienții care au achiziționat acest produs să nu-l consume, existand suspiciunea contaminarii cu salmonella.

Pe pagina oficială a Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), apare următorul anunț: “Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul 23416 Euro Company Mix Exotic 100 G, număr lot 8302, termen de valabilitate 31.10.2019“.

Reprezentanții ANSVSA mai precizează că “furnizorul Euro Company a inițiat o retragere a lotului de produs menționat mai sus, deoarece există o suspiciune de contaminare a acestuia cu bacteria Salmonella. Euro Company menționează faptul că au fost realizate controale pe toate eșantioanele de materii prime, precum și a liniilor de producție și toate au ieșit conforme, nu s-a confirmat practic prezența acestei bacterii, însă se efectuează toate investigațiile necesare în continuare. Toate produsele retrase urmează a fi distruse“.

Ce este salmonella

Salmonella este o bacterie care se transmite foarte repede la om atât de la animale, cât şi de la alimentele contaminate. Majoritatea celor care ajung în contact cu această bacterie nu au simptome şi se vindecă fără tratament, dar pentru alţii boala pe care o provoacă poate fi fatală.

Această bacterie descoperită în urmă cu 125 de ani trăiește în tractul intestinal al oamenilor şi al animalelor.

Persoanele care ajung să intre în contact cu Salmonella prezintă simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la contaminare. Starea de rău durează între 4 şi 7 zile şi majoritatea pacienţilor se vindecă fără tratament.

Există însă şi cazuri în care pacienţii trebuie internaţi în spital. La aceşti pacienţi infecţia cu Salmonella se poate extinde de la intestine în sânge şi apoi către alte organe. În aceste cazuri bolnavul poate muri, dacă nu este tratat rapid cu antibiotice.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply