Get this Widget

Modificări ale legislației privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate

0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu aduce la cunoștința cetățenilor publicarea în MONITORUL OFICIAL nr. 815 din 24 septembrie 2018 a HOTĂRÂRII nr. 723 din 13 septembrie 2018 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor  Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate,  aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 384/2001. Data intrării în vigoare: 24 septembrie 2018.

Hotărârea stabilește procedura și termenul de înregistrare a agenţilor de plasare a forţei de muncă și a furnizorilor de servicii de plasare a forţei de muncă la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul social/sediul permanent pe teritoriul României, respectiv în a cărui rază teritorială intenţionează să desfăşoare activitatea, notificarea inspectoratului cu privire la înfiinţarea de sucursale, puncte de lucru ori alte sedii secundare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu atenționează, din nou, cetățenii români interesați de un contract de muncă în străinătate că, începând cu data de 05.03.2018, agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe. Nu acceptați achitarea unor sume de bani cu titlu de garanții, întocmire ”curriculum vitae“, traducere documente, procesare acte sau consultanță.

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply