Get this Widget

Munca suplimentară nu mai este plătită

0

Proiectul de buget pe 2019 vine cu o lovitură destul de dură pentru salariații care lucrează la stat. Informațiile făcute publice de Ministerul Finanțelor arată foarte clar că munca suplimentară nu mai este plătită, ci se va compensa doar cu timp liber.

Munca suplimentară nu mai este plătită. Angajații de la stat, care lucrează peste program sau în zilele libere, nu vor primi mai mulți bani la salariu, excepție fac salariații din domeniul apărării, siguranţei şi ordinii publice sau personalului cu statut special.

Bugetarii rămân fără prime

Raportului privind situaţia macroeconomică pe anul 2019 şi proiecţia acesteia pe anii 2020-2022 prevede că, în intervalul 2019-2021, instituţiile şi autorităţile publice nu vor acorda personalului din cadrul acestora premii, cu anumite excepţii în cazul sportivilor şi colectivelor tehnice, studenţilor, elevilor şi profesorilor.

Documentul mai stabilește că nu se vor oferi ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu, ori la trecerea în rezervă.

Mai mult, în perioada 2019-2021, instituţiile şi autorităţile publice nu vor acorda personalului bilete de valoare, cu excepţia tichetelor de creşă reglementate de Legea 165/2018.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply