Get this Widget

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva a obținut reacreditarea din partea Ministerului Culturii

0

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, instituție care funcționează în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, anunță prin prezentul comunicat faptul că în această perioadă a obținut reacreditarea din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Astfel, în conformitate cu Criteriile și normele de acreditare a muzeelor și colecțiilor publice, reacreditarea instituției noastre s-a făcut prin Ordinul Ministrului nr. 2560 din 13 iulie 2018, în baza Hotărârii Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor nr. 3854 din 26 iunie 2018.

Precizăm faptul că la nivel național există la ora actuală un număr de 96 de instituții muzeale sau colecții publice acreditate, dintr-un total de aproximativ 800. Cei interesați de mai multe detalii privind muzeele și colecțiile din România pot consulta pagina ghidulmuzeelor.cimec.ro.

Printre cerințele necesare acreditării se numără existența condițiilor optime de păstrare și conservare a colecțiilor, existența unor de servicii de calitate oferite publicului, funcționarea pe baza unor planuri de management și îndeplinirea tuturor cerințelor legale, urbanistice și de securitate.

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply