Get this Widget

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva gazduieste expozitia GRADINI ASCUNSE

0

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva si Consiliului Judetean Hunedoara, cu sprijinul S.C. Point Paper S.R.L., organizeaza joi, vernisajul unei expozitii de pictura intitulata „Gradinile ascunse”, ce prezinta publicului tablouri realizate de catre Doina Florea Nelega.

Evenimentul va avea loc incepand cu ora 17.00, in spatiile special destinate artelor vizuale din cadrul Palatului Magna Curia. Dintre invitatii care vor fi prezenti la vernisaj sa vorbeasca despre pictura sau sa sustina miniconcerte la pian, ii amintim pe Cristian Dumitriu, pe trei dintre membrii ONG Piano „Modus Vivendi” – Sebastian Balan, Razvan Negrea Drucan si Mircea Logojan, pe Denisa Toma – redactor sef al revistei „Vox Libri” si pe Diana Harja.

Despre artista si opera ei s-a exprimat in mod elocvent pictorul Gheorghe Pogan: „Jocurile de culori si imagini culese de Doina Florea Nelega din gradina sufletului sau si transformate in pictura sunt – evident –, emotie si zidire de sine. Ea daruieste din starea sa de gratie si gingasie, facandu-l pe privitor sa vada ca lumea mai are si visare si generozitate si frumos si bunatate. Pictand, Doina isi ostoieste setea de a darui, nevoia de a da culoare zilelor, terne cel mai adesea, pe care le petrecem pe calea cautarii de sine. Picturile ei sunt – si nu sunt – iluzie. ele sunt starile unei constiinte civice vii, potiunea miraculoasa prin care tamaduind, se tamaduie si pe sine”.

Foto: MCDR
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply