Get this Widget

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva va invita la expozitia IN MUNDI VANITAS

0

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva si Consiliului Judetean Hunedoara organizeaza luni, 1 februarie, vernisajul unei expozitii de pictura intitulata „IN MUNDI VANITAS”, ce prezinta publicului 21 de lucrari realizate de Diana si Dorina Pantea (Safir si Rifas) in tehnica ulei.

Evenimentul va avea loc incepand cu ora 12.00, in spatiile special destinate artelor vizuale din Palatul Magna Curia.

Picturile reprezinta imbinarea unui temperament tumultuos, avid de spatiu si de miscare, de expansiune si de extindere, ramificat spre adancimile si perspectivele spatiilor ce se intrepatrund si se desfasoara infinit. Mase de culoare agitate, sumbre, instiga la profunzimea unui dramatism zbuciumat. In aceasta magma tensionata ce evoca haosul cosmic, se ivesc vagi principii ordonate, contururi cu referinte umane, anuntand o alta stare de tensiune galactica.

„IN MUNDI VANITAS” este o radiografie vizual-plastica a dezumanizarii individului in societatea contemporana, care are la baza conflictele interioare ale fiintei provocate de contrastul imens intre ceea ce omul isi doreste, simte si percepe.

Cu asumare si curaj, artistele se angajeaza pe deplin sufleteste in acest act creativ, marturisindu-si propriile trairi abisale, propriile infrangeri si supravietuiri. Ele realizeaza o analogie intre decaderea ce se insinueaza in anumite zone ale existentei in fiecare fiinta umana si pierderea valorilor societatii contemporane, in care confortul material obtinut datorita extraordinarei evolutii tehnologice este invers proportional cu prapastia care se surpa in interiorul omului. SAFIR si RIFAS ne pun fata in fata cu brutalitatea subtila si perfida care se manifesta in lumea de astazi la toate nivelurile.

Foto: MCDR
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply