Get this Widget

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva va invita la expozitia Piatra, forma si culoare

0

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, organizeaza joi, 5 mai , vernisajul unei expozitii de arta decorativa intitulata „Piatra, forma si culoare”, ce prezinta publicului 30 de lucrari realizate de artista Ioana Andrei.

Evenimentul va avea loc incepand cu ora 12.00, in spatiile special destinate artelor vizuale din Palatul Magna Curia. Expozitia se doreste a fi un alt fel de manifestare si de limbaj artistic, unice, cel putin in Romania. Aceasta arta deosebit de minutioasa, reprezinta pana astazi o placuta preocupare transformata intr-un real mestesug care presupune multa rabdare, migala si pasiune.

Ioana Andrei promoveaza un gen de arta vizuala cu o mare putere de expresie care rezulta din simtirea pietrei la un nivel care transcende senzorial si imbina adresarea simpla, vizavi de perceperea materialului brut, cu un sentiment al complexitatii unui univers prea putin explorat pana in prezent. Artista foloseste in mod insolit pietrele albe din Mediterana, negre din Malaga, rosii, verzi, albastre, ocru sau gri din raurile Muntilor Carpati, pentru transmiterea de emotii si sentimente, eliberand energiile acumulate de lava inghetata si slefuita de apa muntilor si a marilor de-a lungul mileniilor. Aplicand in mod instinctual principiile artelor decorative – repetitia, alternanta, ritmurile ascendente sau descendente – creeaza armonii cromatice in game calde pe care le intalnim in subiecte de inspiratie zoomorfa, vegetala, antropomorfa. O alta sursa de inspiratie o constituie arta populara romaneasca, cu trimiteri catre arta brancusiana – coloana infinitului”, afirma curatorul expozitiei, Camelia Gabor, muzeograf in cadrul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva.

Foto: MCDR
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply