Get this Widget

Ne întâlnim cu un scop

0

Începem o nouă rubrică. Se numește Forța Binelui. Acesta este numele unei cărți care stă la loc de cinste în bibliotecă. Cartea reprezintă un lung interviu, realizat de cunoscutul jurnalist american Daniel Goleman, cu Dalai Lama.

Întreaga carte are la bază și dezvoltă această idee, pornind de la viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi, privită cu compasiune și iubire. Dar nu despre aceasta am ales să vorbim, deși vă recomandăm să căutați cartea și neapărat, să o citiți.

În rubrica pe care o începem astăzi, vom vorbi, desigur, despre puterea binelui în viața cotidiană. Binele are puterea bumerangului. Se întoarce, la momentul oportun.

Are forță binele într-o lume în care predomină ego-ul?

Răspunsul este da, are. Binele există în viața oamenilor care cred în el și îl acceptă ca mod de viață. Despre aceasta vom vorbi de astăzi înainte.

Tema aleasă astăzi este faptul că ne întâlnim cu un scop, că nimic nu este întâmplător. Chiar și un om rău pe care îl întâlnim în calea noastră înseamnă ceva. Suntem la locul potrivit, la timpul potrivit.

Și vă dau un exemplu. Am ajuns într-un loc unde nu simțeam că este …locul meu. Am ieșit din confortul personal și am ajuns într-o lume unde zeci de ochii priveau încruntați și indiferenți, unii față de alții. Fără pic de rușine, o persoană privea în oglinda din telefon și spunea că …nu are timp să vadă, să citească, să audă și …să gândească. Un ego exacerbat.

Pentru o astfel de persoană lumea se rezumă la casă și masă, vacanță și serviciu. Un program de viață în care foarte mulți oameni sunt, încă, ancorați. Nu judecăm, doar privim lumea în care trăim astăzi, cu credința deplină că …binele există.

Totul are o logică

Ieșim din casă. Unii facem anumite drumuri robotic, alții ies din context și merg pe căi ocolite. Anumiți oameni merg pe drumul drept, alții se opresc sau schimbă cărarea.

Ar fi interesant să fiți atenți zilnic cu cine vă întâlniți în drumul vostru și de ce. Analizând, veți vedea că nimic nu este la întâmplare, totul are o logică și încă una divină.

Ajungând într-un loc plin de încărcătură emoțională, unde nu am reușit să realizez ceea ce mi-am propus, nu ezit să întreb: ”de ce sunt, astăzi, aici?” Răspunsul nu a întârziat să apară. Câteva zeci de oameni așteptau să plătească la casă, cu bonuri de plată, în mâinile tremurânde, înfrigurați de gerul de afară. În mulțimea de zumzete, la un moment dat, un bărbat caută să schimbe 20 de lei, nimeni nu îl aude. Caut cu repeziciune în geantă și îi spun că îi schimb eu. Bărbatul, la rândul lui, caută și numără emoționat leii, ridică capul și îmi spune, cu tristețe în glas, am doar 19 lei, nu am 20. ”Stați liniștit, nu vă faceți griji, nu este nicio problemă, lăsați așa”. Nu am făcut lucrul pentru care am ajuns în acel loc, dar m-am bucurat că am ajutat un om.

Cred cu tărie în Forța Binelui. Credem în bine, dar aceasta nu înseamnă că vom întâlni în drumul nostru numai bine. Nu întâlnim, dar putem fi un exemplu.

Există oameni copleșiți de propriile probleme, de programul în care au intrat și nu mai văd cale de ieșire. Peste tot în jurul nostru există tristețe și supărare. Oameni cu chipurile desenate în culori sumbre. Ce nu înțeleg acești oameni este că negativitatea, supărarea, durerea din suflet, dacă nu o elimină, se înmulțește. Eliminarea acestor situații nedorite se realizează prin conștientizare. Este greu, dar nu imposibil.

Acceptând Forța Binelui ca mod de viață, viața însăși se va schimba. Lucrurile frumoase se vor întâmpla.

Dacă aveți o poveste care să rezume Forța Binelui, nu ezitați să ne trimiteți povestea pe adresa redacției.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply