Get this Widget

Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş au cucerit aurul la Cupa Mondială de canotaj

0

Româncele Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş au cucerit aurul la Cupa Mondială de canotaj, competiție găzduită de Rotterdam. De asemenea, echipajul feminin de patru rame a câștigat medalia de bronz.

Fetele de aur, Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, și-au adjudecat primul loc la la dublu vâsle, cu timpul de 07 min 58 sec 390/1000, fiind urmate de Australia (07:59.110) şi Canada (08:03.770).

La rândul său, echipajul feminin de dublu rame, format din Cristina Georgiana Popescu şi Amalia Bereş, s-a clasat pe locul patru.

Și echipajul feminin de patru rame, compus din Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, medaliat cu argint de la Europene, vine acasă cu o medalie de bronz Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 52 sec 220/1000, fiind devansate de Australia (06:48.220) şi Danemarca (06:50.530).

Echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară (Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Beleagă) a încheiat cursa pe locul cinci.

De asemenea, barca feminină de opt plus unu (Georgiana Vasile, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea) s-a clasat pe locul șase.

Băieții prezenți în concurs au ocupat locul cinci la dublu rame ( echipa format din Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc), tot locul cinci la patru rame (echipa format din Mihai Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), și opt plus unu ( echipa format din Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie, Adrian Munteanu).

În plus, Mădălina Caşu şi Iuliana Buhuş au terminat pe 6 în Finala B la dublu rame, ocupând poziţia a 12-a la Cupa Mondială, Ionuţ Prundeanu şi Marian Enache s-au clasat pe locul 4 în Finala B la dublu vâsle, ocupând poziţia a 10-a la Cupa Mondială, iar echipajul masculin de patru rame (Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, Alexandru Danciu şi Bogdan Baitoc) s-a clasat pe locul 6 în Finala B, ocupând poziţia a 12-a la Cupa Mondială.

Responsabilii tehnici ai delegaţiei României au fost Dorin Alupei (antrenor federal) şi Antonio Colamonici (antrenor coordonator loturi masculin şi feminin).

Australia a fost prima în clasamentul pe medalii, cu 5 de aur, 3 de argint şi 1 de bronz, urmată de Olanda, 4-1-4, Germania, 3-3-3, etc. România a fost a 13-a, cu 1-0-1.

Obiectivul era câştigarea a două medalii şi două clasări pe locurile 4-6. Concursul a fost ultimul eveniment înaintea Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz-Ottensheim (Austria), de la sfârşitul lunii august, decisive în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Canotaj
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply