Get this Widget

NOAPTEA MUZEELOR și la Muzeul Vasile Pârvan din Bîrlad

0

Cine a trecut măcar o data prin Bîrlad, spre București, Constanța sau orice alt oraș al țării, cu siguranță, a văzut inscripția cu Muzeul “Vasile Pârvan”. Ne putem opri aici măcar pentru o oră și dacă ne place și o noapte întreagă, de ce nu, mai ales că pe 19 mai 2018 este momentul oportun.

O inițiativă generoasă derulată în anul 1997, în Berlin, s-a transformat, de atunci, într-un mare eveniment cultural patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte, povestește, astăzi, prof. Mircea Mamalaucă.

Sărbătoarea științei și creației

De mai mulți ani, și muzeul bârlădean participă la această frumoasă sărbătoare a științei și creației. Și 2018, publicul interesat va putea vizita expozițiile permanente din cele trei locații, deschise actualmente. Este vorba despre expozițiile de arheologie-istorie, artă, cu ultimele completări, ambele găzduite la sediul central, expozițiile dedicate sculptorului Marcel Guguianu, precum și expozițiile găzduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozițiile de numismatică, personalități bârlădene și științele naturii), spune directorul, prof. Mircea Mamalaucă.

Expoziție de podoabe și accesorii antice

În această din urmă locație publicul va avea posibilitatea de a participa și la vernisarea expoziției temporare intitulată „Podoabe și accesorii vestimentare din Antichitatea târzie”. Acest eveniment va fi organizat, în colaborare cu muzeele din Iași, Botoșani, Tecuci și Galați, adunând la un loc piese extrem de frumoase și valoroase care vorbesc de bunul gust și frumusețea obiectelor din perioada secolelor III – V d. Christos. Menționăm că expoziția va fi găzduită într-un spațiu recent renovat și dotat cu mobilier nou, vernisajul derulându-se începând cu ora 19.45.

Recital la Noaptea muzeeelor

Cu prilejul Nopții Muzeelor, la ora 20.30, la Pavilionul expozițional “Marcel Guguianu” publicul meloman este invitat la un recital, de excepție, susținut de violonistul David  Marcian, fost dirijor al Filarmonicii din Iași și pianistul german Dietmar Grǟf. În concert, printre altele, lucrări de J. Brams – Dansuri ungare nr. 2 și 5, C. Porumbescu – Balada, P. Sarasate – Romanza Andalusa etc.

Doritorii pot privi cerul cu telescopul

Începând cu ora 21.00, publicul interesat va putea face observații astronomice cu ajutorul telescoapelor pe care le deținem, anunță prof. Mamalaucă. Programul de vizitare, al expozițiilor permanente, găzduite în cele trei locații va începe la ora 19,00 și se va încheia la ora 1,00 noaptea.

Așteptăm cu plăcere, ca toți bârlădenii și orice doritori, iubitori de frumos, artă, știință și cultură, să ne treacă pragul, în minunata Noapte a Muzeelor, ne transmite prof. Mircea Mamalaucă.

Intrarea este liberă.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply