Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

O echipa de astronauți se antrenează în deşertul din Oman pentru a migra spre Marte

0

O echipă formată din șase astronauți se antrenează, începând de joi, în deşertul din Oman pentru a migra spre Marte. În cadrul exercițiului este simulată o misiune pe Planeta Rosie.

Cei șase astronauți sunt recruți ai Forumului Spaţial Austriac (OWF). Ei vor încerca să petreacă trei săptămâni departe de civilizaţie, în condiţii create pentru a le imita cât mai bine pe cele de pe Marte. În cadrul acestui experiment, vor conduce rovere speciale, pentru deplasare pe suprafeţe extraterestre, vor trăi în corturi în formă de igloo şi vor purta căşti.

Reprezentanții PWF au declarat că un total de 16 experimente vor fi efectuate în timpul misiunii în domenii precum inginerie, astrobiologie, geofizică, geologie, bioştiinţe şi ştiinţe ale omului, în cadrul unui efort de a furniza informaţii care ar putea ajuta viitoarele misiuni pe Marte.

Printre activităţile vizate de recruţi figurează imprimarea 3D a unor piese de schimb pentru diverse aparate şi creşterea plantelor într-o incintă gonflabilă.

“Persoane din 20 de ţări colaborează în cadrul acestui exerciţiu”, a declarat Reinhard Tlustos, director al experimentului, denumit AMADEE-18.

Cei  șase astronauti care se antrenează în deşertul din Oman:

Stefan Dobrovolny (Austria)

Carmen Köhler (Germany)

Kartik Kumar (The Netherlands)

Joao Lousada (Portugal)

Iñigo Muñoz Elorza (Spain)

Gernot Grömer (Austria).
Field Commander & Backup analog astronaut

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: OWF
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply