Get this Widget

O șansă pentru cuplurile infertile: Primăria Capitalei demarează FIV 2

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță începerea proiectului FIV  2 – “O șansă pentru cuplurile infertile”. Cuplurile care doresc să intre în program se pot înscrie, începând de miercuri, 19 iunie 2019, ora 8.00, accesând link-ul   http://fiv2.assmb.ro/.

Până acum, în cadrul FIV 1, s-au născut 23 de bebeluși și au fost confirmate alte 244 de sarcini ca fiind în evoluție. Prin FIV 2, oferim sprijin financiar de 13.800 lei/cuplu pentru încă 2.000 de familii”, a declarat Gabriela Firea.

Anunțul începerii programului a fost făcut chiar de Ziua Fertilității. “FIV 2”. Programul se va desfășura în perioada 2019-2020 și reprezintă o suplimentare pentru încă 2.000 de cupluri a proiectului “O șansă pentru cuplurile infertile-FIV” care s-a desfășurat în perioada iunie 2018-decembrie 2019.

Mă bucur foarte mult că putem anunța astăzi, de Ziua Internațională a Fertilității ( n. r. sâmbătă), continuarea unui proiect excepțional, care schimbă viața atât de multor familii din București care au încercat, de ani de zile, să aibă copii. Prin acest proiect, FIV 2, propus de mine și aprobat de Consiliul General, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va acorda un sprijin financiar în valoare totală de 13.800 lei/cuplu infertil din București, care are indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Statisticile realizate în urma realizării proiectului FIV 1 confirmă reușita acestei initiațive: până acum s-au născut 23 de bebeluși și, din cele 1.000 de cupluri care au aplicat anul trecut, 777 au finalizat procedurile, 361 au sarcina confirmata biochimic, iar 244 de sarcini sunt în evoluție!”, a punctat primarul general al Capitalei.

FIV 2 va include 2.000 de cupluri

Beneficiarii proiectului FIV 2 vor fi cuplurile cărora medicul specialist în obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, le-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Primul copil prin programul O ȘANSĂ PENTRU CUPLURILE INFERTILE, derulat de Primăria Capitalei, s-a născut în luna aprilie. Fetița a venit pe lume la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din București.

Programul „ O șansă pentru cuplurile infertile” a demarat în 14 iunie 2018, la inițiativa Gabrielei Firea. Prin acest proiect de sprijinire a cuplurilor, Municipalitatea oferă familiilor un sprijin de 3.500 de euro pentru procedurile de fertilizare in vitro. Încă de la debut, proiectul s-a dovedit un mare succes, în doar șase luni, toate cele o mie de locuri prevăzute în proiect fiind ocupate. Această initiațivă a Primăriei Capitalei, despre care s-a scris și în presa internațională, a devenit un model de bune practici pentru alte autorități locale din România.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply