Get this Widget

Ocazie unică. 15 lucrări semnate de Rudolf Schweitzer-Cumpăna sunt scoase la licitație

0

Ocazie unică pentru colecționarii de artă la Licitația de iarnă organizată de Artmark pe 18 decembrie, atunci când 15 lucrări semnate de Rudolf Schweitzer-Cumpăna sunt scoase la vânzare.

Lucrarea “Pregătiri de masă”

Tablourile semnate de Rudolf Schweitzer-Cumpăna au aparţinut doctorului Ioan Dumitrescu-Popovici, celebru colecţionar interbelic, a cărei fabuloasă avere a fost confiscată de Securitate în anii `60.

Lucrarea “Portul Pireu”

Aceste opere au fost retrocedate moştenitorilor de drept de către Muzeul Naţional de Artă al României în custodia căruia s-au aflat vreme de câteva decenii.

Lucrarea “Bal mascat”

În anii ‘30, tatăl meu[…] a fost invitat în Franţa, unde a fost lector la Facultatea de Medicină a Universităţii din Paris. A început să cumpere tablouri de pe piaţa de artă şi s-a împrietenit cu pictori români ce se aflau acolo. Aceasta explică prezenţa atâtor tablouri de C. Isachie şi S. Cumpăna,” a declarat Sorin Dumitrescu Popovici, fiul Dr. Ioan Dumitrescu-Popovici.

Lucrarea “Curtea țărănească”

Pe lângă multe alte vârfuri ale artei plastice româneşti, “perla” colecţiei doctorului Ioan Dumitrescu-Popovici în ceea ce priveşte operele lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna este tabloul clasat la Tezaur, “Pregătiri pentru un prânz în familie” (9.000 – 15.000 €), pictură celebră, amplu ilustrată în albumele de specialitate.

Lucrarea “Parisul seara”

Acestuia i se alătură şi alte lucrări importante atât din perioada pariziană, cât şi din cea în care pictorul se întorsese deja în ţară şi primea o multitudine de comenzi, printre care şi cea pentru panourile decorative din Sufrageria Palatului Regal.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Artmark
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply