Get this Widget

Oferta educațională a Universității POLITEHNICA din București

0

Absolvenții de liceu se pregătesc să intre în focurile examenelor de admitere la facultate. Cei care nu aleg calea ușoară, cea a admiterii pe bază de dosar, trebuie să treacă testele impuse de instituțiile de învățământ superior pentru care optează. Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România, organizează, pentru 12 dintre cele 15 facultăți ale sale, concurs de admitere pe baza a două probe scrise în urma cărora sunt aleși viitorii studenți.

Înscrierea candidaților dornici să urmeze cursurile acestei instituții de învățământ superior se poate face până pe 14 iulie ( inclusiv), zilnic între orele 9:00 – 16:00.

Oferta educațională a Universității POLITEHNICA din București o puteți găsi AICI.

Cele 12 facultăți unde admiterea se face printr-un concurs care constă în două probe scrise sunt următoarele:

Fiecare examen este sub forma unui test grilă. Aceste probe de concurs se susțin în zilele de 16 și 17 iulie 2018. Fiecare probă conține cincisprezece subiecte. Ora de începere a fiecărei probe scrise de concurs este 10:00, iar durata este de 2 ore.

Candidatul alege în formularul de înscriere disciplina de concurs la fiecare probă conform listei cu discipline de concurs a facultăţii de bază.

AICI puteți găsi date suplimentare despre probele de concurs.

MARE ATENȚIE! Candidatul se poate înscrie doar la una dintre aceste facultăţi (facultatea de bază). El va depune un singur dosar la această facultate şi va plăti o singură taxă de înscriere, având posibilitatea să precizeze opţiuni pentru redistribuire la alte facultăţi din UPB (facultăți pentru redistribuire), specificând domeniile dorite la buget şi/sau la taxă, pentru eventualitatea imposibilităţii de a ocupa un loc la facultatea de bază.  Astfel, el va depune un singur dosar cu actele necesare, la facultatea de bază, unde va plăti o singură taxă de înscriere, indiferent câte facultăți şi domenii din cadrul fiecărei facultăţi selectează ca opțiuni pentru redistribuire.

La următoarele facultăți, admiterea se face pe bază de probă interviu care include şi TEST GRILĂ susţinut în momentul înscrierii:

Testul grilă conţine 2 discipline a câte 5 întrebări fiecare. Candidatul alege disciplinele din lista cu discipline de concurs a facultăţii. Un candidat se poate înscrie la mai multe dintre aceste facultăți. El va depune câte un dosar și va plăti câte o taxă de înscriere pentru fiecare astfel de facultate, având posibilitatea să selecteze opțiuni doar de la facultatea la care se organizează concurs pe bază de probă interviu și la care și-a depus dosarul și a achitat taxa de înscriere. El va susține concursul (această probă interviu care include şi TEST GRILĂ) imediat după depunerea dosarului şi validarea acestuia de către Comisia Locală de Admitere (în perioada 9 – 14 iulie 2018, zilnic între orele 9:00 – 16:00).

Medii de admitere în 2017

Anul trecut, următoarele facultăți au înregistrat cel mai mare număr de candidați:

 •        Facultatea de Electronica, Telecomunicații și Tehnologia Informației
 •        Facultatea de Automatică și Calculatoare
 •        Facultatea de Transporturi
 •        Facultatea de Inginerie Electrică
 •        Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică
 •        Facultatea de Inginerie Medicală
 •        Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologic

La facultățile menționate anterior, ultima medie de admitere a fost:

 •        Facultatea de Electronica, Telecomunicații și Tehnologia Informației – 7,91
 •        Facultatea de Automatică și Calculatoare – 8,17
 •        Facultatea de Transporturi – 6,18
 •        Facultatea de Inginerie Electrică – 5,60
 •        Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică – 5,47
 •        Facultatea de Inginerie Medicală – 8,79
 •        Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice – 6,12
Autor: Ștefania Enache
Foto: Universitatea POLITEHNICA din București

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply