Get this Widget

Omul de afaceri Sanjeev Gupta promite investiții semnificative în România

0

Omul de afaceri Sanjeev Gupta a trecut România pe agenda sa de investiții. Industriașul britanic s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ocazie cu care a discutat despre planurile pe care GFG Alliance le are în România. Sanjeev Gupta a anunțat că va face investiții semnificative în România, investiții care vin să completeze planurile sale de dezvoltare ale combinatului siderurgic de la Galați.

Printre domeniile cu oportunități de business identificate în țara noastră, Sanjeev Gupta a nominalizat energia, infrastructura și serviciile financiare.

Sanjeev Gupta a descris întâlnirea cu premierul român ca “deosebit de încurajatoare” și a menționat că este determinat să construiască o prezență puternică a grupului în România, pe care o consideră o țară cu “un mare potențial de creștere”.

Industriașul britanic și-a luat angajamentul de a investi în abilitățile legate de industrie a tinerei generații, pentru a susține astfel creșterea economică, mai ales în centre industriale cheie cum este Galați.

Tot săptămâna trecută, omul de afaceri s-a întâlnit cu reprezentanți ai sindicatelor și ai echipei de management ai Arcelor Mittal, companie către care GFG Alliance a realizat o ofertă de achiziție. Tranzacția se va finaliza la începutul anului 2019, iar Liberty va investi peste 300 de milioane de euro pentru a majora capacitatea de producție a combinatului cu peste 50%, la aproximativ 3 milioane de tone anual.

Sanjeev Gupta a adăugat “întâlnirile pe care le-am avut cu Primul Ministru și cu sindicatele au fost productive și s-au realizat într-o notă pozitivă, iar acum vedem oportunutăți și mai mari de a dezvolta combinatul și de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea orașului și a regiunii”.

Investiția de la Galați reprezintă o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty care în 1992, când Sanjeev Gupta și-a început cariera derula afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galați, cât și cu alți clienți din România. “Sunt foarte entuziasmat să revin aici și am speranțe mari pentru viitor”, a punctat industriașul.

Investiția de la Galați, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, grupul britanic va explora și posibilitatea de a reporni cel de-al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: GFG Alliance/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply