Get this Widget

Opţiunea Instant Camera Translation a Google este disponibilă în peste 80 de limbi

0

Opţiunea Instant Camera Translation, pusă la dispoziție de Google, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a beneficia instantaneu de traducere a textelor de pe etichete, meniuri sau anunţuri, atunci când călătoresc într-o altă ţară.

Reprezentanții Google au anunțat că Instant Camera Translation este disponibilă în peste 80 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română.

Un mod intuitiv şi simplu de a înţelege o limbă străină atunci când călătoreşti este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi – de la semne şi anunţuri la meniuri sau etichete ale produselor. Pentru aceste situaţii, Google Translate oferă funcţionalitatea ‘Instant Camera Translation’ (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): îndrepţi camera telefonului către textul dorit şi să primeşti instantaneu pe ecran traducerea în locul textului original. În primul rând, Instant Camera Translation funcţionează pentru mai mult de 80 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română. Mai mult, acum traducerea funcţionează cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgară şi română (până în prezent funcţiona numai în pereche cu limba engleză). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar şi cu opţiunea “auto detect’ – nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă“, se arată într-un comunicat de presă al gigantului american.

Cum poți folosi Instant Camera Translation

Calitatea traducerilor prin Instant Camera Translation este considerată mai bună de către Google. Astfel, când telefonul este conectat, această funcţionalitate utilizează tehnologia “Neural Machine Translation (NMT)” de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate.

Pentru a folosi Instant Camera Translation, trebuie accesat butonul “Cameră foto” din meniul principal al aplicaţiei Google Translate.

Versiunea îmbunătăţită a Instant Camera Translation este disponibilă pentru aplicaţia Google Translate din Android şi iOS.

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply