Get this Widget

Orașul Chișinău a găzduit al doilea campionat de triatlon în aer liber

0

 Al doilea campionat de triatlon în aer liber, Triathlon Triumph by Multisport 2018, a avut loc duminică , la Chișinău, în Parcul Valea Morilor . În pofida ploii de afară, participanții au fost nevoiți să parcurgă trei distanțe la alegere: distanța pentru sportivi experimentați Super Sprint – 400 metri înot, 10 km ciclism și 2,5 km alergare, precum și distanțele Olympic și Relay Olympic (ștafetă olimpică) – 1,5 km înot, 40 km pe bicicletă și 10 km alergare.

Evenimentul a demarat cu înmânarea pachetelor de start și verificarea echipamentului necesar.

Prima etapă a triatlonului a fost proba de înot în apă deschisă, care a avut loc pe lacul din parcul Valea Morilor. Menționăm că temperatura apei la începutul cursei a fost de 24,3 grade, ceea ce i-a determinat pe mulți dintre sportivi să înoate în costume de scufundare .

După proba de înot, participanții au continuat concursul cu proba de ciclism, trecând apoi la proba finală – alergare pe distanța aleasă.

La evenimentul de anul acesta au participat 250 de persoane, începători și sportivi cu experiență, care au concurat pe distanțele pre-selectate. Campionatul de anul acesta  a devenit o competiție internațională: participanții fiind invitați din Ucraina, România și Statele Unite ale Americii.

Triatlonul este un sport compus din trei discipline:

  • Natație;
  • Ciclism;
  • Alergare.

Aceste probe au loc fără întrerupere fiind tot timpul cronometrate.

Printre câștigătorii se numără: Anton Chikara, Voloshchuk Eugen, Eugen Borș, Annette Richter, Ana Cazacu și Svetlana Zaichenko.

Campionatul de triatlon în aer liber s-a desfășurat pentru a doua oară. Primul Triathlon Triumph, la care s-au înscris 150 de sportivi, a avut loc pe 25 iunie 2017.

Autor: Maximilian Cotea
Foto:Triathlon Triumph by Multisport 2018
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply