Get this Widget

Pacienții Spitalului Militar Central beneficiază de radioterapie cu intensitate modulată

0

Pacienții Spitalului Militar Central beneficiază de radioterapie cu intensitate modulată, mai avansată tehnologie în domeniul radioterapiei oncologice. Noul serviciu medical este disponibil în oferta Secţiei de specialitate a Centrului de Boli Oncologice din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” (SUUMC).

Radioterapia oncologică bazată pe tehnicile de radioterapie cu intensitate modulată şi radioterapie ghidată imagistic permite creşterea dozelor administrate la nivelul tumorii maligne şi protejarea eficientă a organelor critice din vecinătate.

De asemenea, este posibilă iradierea simultană, dar cu doze diferite, a volumelor ţintă de interes, în funcţie de riscul de recidivă previzionat.

Demersurile realizate de conducerea SUUMC, în baza notelor de fundamentare realizate de medicii implicaţi în tratarea şi managementul pacienţilor oncologici, au permis ca, din martie 2018, acest tip de procedură medicală (decontată integral de către CNAS prin Programul Naţional de Oncologie, Subprogramul de Radioterapie) să fie folosită la pacienţii trataţi în Secţia Radioterapie“, precizează, într-un comunicat, Spitalul Militar Central.

Serviciul medical este decontat integral de către CNAS prin Programul Naţional de Oncologie

Radioterapia cu intensitate modulată necesită o echipă multidisciplinară bine pregătită şi sisteme computerizate mai sofisticate decât în cazul radioterapiei conformaţionale, capabile să calculeze o distribuţie optimă a dozelor în volumul iradiat.

Prin intermediul tehnologiei IMRT se tratează eficient tumori ale prostatei, cancerele din sfera ORL, recidive ale cancerului în zone iradiate anterior, dar şi alte localizări neoplazice, dacă planul de iradiere este superior celui realizat prin radioterapie 3D – conformaţională (cancer mamar, cancere digestive, sarcoame, tumori ale sistemului nervos central, cancer pulmonar).

Autor: Sofia Filip
Foto:Daniel Iancu- Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” (SUUMC)

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply