Get this Widget

Panasonic părăsește Londra. Noul sediu European este la Amsterdam

0

Japonezii de la Panasonic au decis relocarea sediului european din Londra la Amsterdam. Decizia are la bază îngrijorările cu privire la implicaţiile fiscale ale Brexitului.

Anunțul a fost făcut de un purtator de cuvânt al p roducătorul japonez de electronice şi electrocasnice. El a menționat că hotărârea a plecat de la faptul că Japonia ar putea considera Marea Britanie ca un paradis fiscal după Brexit, dacă autorităţile de la Londra vor decide să coboare foarte mult impozitele pentru companii, în încercarea de a atrage noi firme. Dacă Japonia va cataloga Marea Britanie drept paradis fiscal, acest lucru ar însemna pentru Panasonic taxe mai mari plătite în Japonia.

Laurent Abadie, directorul Panasonic Europe, a declarat la rândul său pentru cotidianul Nikkei că mutarea cartierului general la Amsterdam va avea loc în octombrie. Abadie a mai spus că Panasonic analizează de 15 luni această mutare, iar îngrijorările cu privire la barierele impuse tranzitului de persoane şi bunuri după Brexit au fost unul din factorii luaţi în considerare, scrie AGERPRES.

Japonia este un investitor important în Marea Britanie, unde peste 800 de companii nipone au peste 100.000 de angajaţi. Cu toate acestea, decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană a determinat mai multe companii japoneze să îşi mute sediul european de la Londra. Printre aceste societăţi se numără băncile Mitsubishi UFJ Financial Group şi Sumitomo Mitsui Financial Group, precum şi firmele de brokeraj Nomura Holdings şi Daiwa Securities.

Autor: Victoria Preda
Foto: Panasonic Corporation

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply