Get this Widget

Papa Francisc, vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

0

Papa Francisc este primul cap al Bisericii catolice care merge în Emiratele Arabe Unite. Vizita istorică începută duminică în Peninsula Arabică, leagăn al islamului, reprezintă un pas extrem de important în dialogul ecumenic, luni fiind prevăzută o reuniune interreligioasă internaţională.

Papa Francisc a fost așteptat cu nerăbdare de sutele de mii de mii de catolici care trăiesc în Emirate. Statisticile Vaticanului arată că, în această regiune, sunt circa un milion de catolici. Este vorba despre aproximativ 10% din populaţie, în cea mai mare parte lucrători asiatici. De altfel, Emiratele Arabe Unite are opt biserici catolice.

Papa Francisc a primit binecuvântarea ploii

Până să ajungă la Abu Dhabi, Papa Francisc le-a vorbit celor din jurul său despre faptul că a fost informat că în oraș plouă, ceea ce “în aceste ţări este considerat un semn de binecuvântare”.

Si așa a și fost, credincioșii adunându-se duminică sub o ploaie neobişnuită în faţa catedralei Sfântul Iosif din metropolă pentru a intra în posesia ultimelor bilete pentru slujba pe care o va oficia marţi Papa Francisc.

Vizită istorică

Vizita primului papă în Peninsula Arabică reprezintă un moment istoric important. Papa Francisc va participa luni la o întâlnire interreligioasă internaţională, iar marți va celebra o mesă gigantică, fără precedent pentru regiune.

El se va întâlni, pentru a cincea oară, cu marele imam sunnit al moscheii Al-Azhar, şeicul Ahmed el-Tayeb, pe care l-a vizitat în Egipt în 2017.

Trebuie menționat faptul că marele imam prezidează “Consiliul Musulman al Bătrânilor”, o fundaţie creată la Abu Dhabi pentru a promova pacea în comunităţile musulmane. De altfel, de la această organizație a plecat propunerea organizării reuniunii interreligioase de luni, la care sunt aşteptate circa 700 de personalităţi, printre care lideri ai Bisericilor Catolice Răsăritene şi rabini din diferite tări occidentale.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Papa Francisc Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply