19 martie 2024
3.6 C
București

Pască cu brânză dulce și stafide

Creștinii pun întotdeauna pe masa de Paști tradiționala pască. M-am gândit să vă ofer trei posibile variante de preparare a acestui desert. Voi începe cu o rețetă clasică de pască cu brânză dulce (urdă) și stafide.

Aluatul pentru pască este similar cu cel pentru cozonac. Rețeta o găsiți aici.

Ingredientele pentru umplutură:

  • 300 gr.de urdă dulce din lapte de oaie ( sau orice alt tip de brânză dulce)
  • 100 gr. de zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 50 gr. de stafide
  • 6 linguri de griș
  • extract de vanilie
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • Coaja rasă de la o jumătatede lămâie
  • un praf de sare

Cum se pregătește umplutura

Batem ouăle cu zahărul până obținem o cremă consistentă. Punem în acest amestec urda, apoi adăugăm sarea, extractul de vanilie, coaja de lămâie, grișul, stafidele ( pe care le-am lăsat peste noapte la înmuiat în apă cu esență de rom) și praful de copt. Omogenizăm totul și turnăm compoziția peste foaia de aluat.  Așa cum am menționat, eu folosesc rețeta de aluat de la cozonac.

În functie de dimensiunea vasului pe care-l aveți,  este posibil să fie necesar și un alt vas mai mic pentru compoziția care rămâne. Este indicat să nu puneți compoziție până sus, deoarece pasca o să crească destul de mult în cuptor.

Bagați pasca în cuptorul încins și lăsați-o 10 minute la 180 grade Celsius, după care dați focul mai mic, la 160 grade Celsius, și lăsați-o încă 45-50 de minute. Pasca este gata atunci când trece testul scobitorii (dacă o înțepați cu o scobitoare, compoziția nu mai trebuie să se prindă pe scobitoare), iar pe deasupra este ușor rumenită.

Revin și cu rețeta de pască cu ciocolată, dar și cu cea de pască cu smântână.

Pofta buna!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei