Get this Widget

Pavel Filip: Calea europeană a R. Moldova va deveni ireversibilă până la alegerile parlamentare din 2018

0

Obiectivul principal al Guvernului R. Moldova este calea europeană ireversibilă până la alegerile din anul 2018.

Declaraţia a fost făcută marţi, 5 decembrie a.c., de către premierul Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip şi Julia Monar au făcut un schimb de opinii referitoare la rezultatele obţinute de Republica Moldova în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles. Premierul a mulţumit ambasadorului pentru organizarea întrevederii cu Angela Merkel, cancelarul federal al Republicii Federale Germania, apreciind dinamizarea dialogului la nivel înalt între cele două ţări şi intensificarea cooperării bilaterale. Părţile au discutat şi despre evoluţiile înregistrate recent în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Pavel Filip a accentuat sprijinul politic constant al Germaniei oferit autorităţilor de la Chişinău, inclusiv pe platforma OSCE.

Julia Monar a reiterat aprecierea pentru evoluţia în domeniul economic, atât pe dimensiunea Fondului Mondial Internaţional, cât şi prin semnarea pachetelor de documente privind acordarea asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova din partea Uniunii Europene.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Pavel Filip Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply