Get this Widget

Pesta porcină africană se extinde cu repeziciune în China

0

În China, cel mai mare consumator de carne de porc din lume, a fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană. Boala a fost depistată în provincia Liaoning, din nord-estul Chinei.

Un raport al Centrului de Control al Bolilor la Animale din China indică faptul că dintr-un număr de 3.358 de porci crescuţi în mai multe sate din municipalitatea Yingkou, 334 s-au îmbolnăvit şi 93 au murit. China a raportat primul sau caz de pestă porcină africană în luna august în provincia Liaoning, iar ulterior au fost raportate focare şi alte provincii ale ţării.

De altfel, luni, Administraţia vamală chineză a anunţat că a interzis importurile de porci domestici, porci mistreţi şi produse din carne de porc din Bulgaria, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană în această ţară, scrie AGERPRES.

De asemenea, China a ordonat returnarea sau distrugerea produsele livrate din Bulgaria, potrivit unui comunicat datat 28 septembrie şi publicat luni pe contul de WeChat al administraţiei vamale chineze.

În plus, autorităţile chineze au interzis vizitatorilor să introducă în ţară produse din carne de porc domestic sau porc mistreţ din Bulgaria, adăugând că vor sigila la graniţă produsele aflate la bordul vehiculelor de transport care trec prin China. De asemenea, China a interzis transportul porcilor vii şi produselor din carne de porc, atât din regiunile unde a fost raportată pesta porcină africană, cât şi din provinciile vecine .

Pesta porcină africană este o boală virală extrem de contagioasă a porcilor domestici şi mistreţilor. Boala nu se transmite la om sau la alte animale. Pesta porcină, deja prezentă în Africa, Rusia şi în unele ţări din Europa de Est, printre care şi România, este dificil de gestionat, deoarece nu există un vaccin eficient.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply