Get this Widget

Planeta are nevoie de lideri care să protejeze mediul

0

Sir David Attenborough, celebrul naturalist britanic, atrage atenția asupra faptului că omul se sinucide, dacă nu înțelege că trebuie să protejeze mediul. El afirmă răspicat că planeta are nevoie de lideri care să protejeze mediul.

Într-un interviu pentru revista BBC Science Focus, el vorbește despre dependența crucială a oamenilor de sănătatea mediului natural.  Sir David Attenborough avertizează că toate lucrurile de care  specia umană are nevoie pentru a trăi depind de mediu, inclusiv oxigenul şi hrana.

Naturalistul britanic crede că omenirea este acum mai conştientă de problemele de mediu, deşi şi acestea au devenit mai mari.

Totuși, el a menţionat că sunt unele persoane care nu ”şi-ar schimba niciodată părerile”. În această categorie l-a inclus pe preşedintele SUA, Donald Trump. În acest context, este important să încercăm ca la putere să punem oameni care văd adevărul.

Sunt însă unele persoane care nu îşi vor schimba niciodată părerea şi este posibil ca domnul Trump să fie unul dintre aceştia. Dacă eşti într-o societate democratică, convingi electoratul că ai dreptate şi încerci să pui la putere oameni care văd adevărul.Tu, eu şi restul speciei umane depindem în mod crucial de sănătatea mediului natural. Dacă mările nu mai produc oxigen, nu vom mai putea respira şi nu există hrană pe care să o putem digera care să nu provină din natură. Dacă facem rău naturii, ne facem rău nouă,” a spus naturalistul, al cărui nou serial, ”Our Planet”, realizat împreună cu organizaţia din domeniul conservării mediului WWF şi Silverback Films, va fi lansat în curând.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto/ Video: Sir David Attenborough Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply