Get this Widget

PMB achiziționează locuințe de serviciu pentru cadrele medicale din Capitală

0

Cadrele medicale din Capitală vor beneficia de locuințe de serviciu, Primăria Municipiului București (PMB) urmând să identifice și să achiziționeze spațiile locative necesare.

Două hotărâri care vizează achiziția de locuințe pentru cadre medicale și achiziția unui teren pentru construcția de locuințe sociale, au fost aprobate vineri de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), la propunerea Primarului General, Gabriela Firea.

Prima dintre hotărâri prevede că “se aprobă demararea procedurilor de identificare şi negociere, în scopul achiziţionării de unităţi locative cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)“. Achiziţionarea imobilelor va fi supusă aprobării CGMB. Identificarea şi negocierea se vor face de către o comisie mixtă compusă din specialişti din cadrul aparatului de specialitate şi consilieri generali, stabilită prin dispoziţia primarului general.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că una dintre problemele cu care se confruntă Municipiul Bucureşti este deficitul de specialişti din cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB.

Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv întemeiat pentru care medicii şi asistenţii medicali să nu mai fie tentaţi să părăsească ţara“, prevede documentul.

Conform unei adrese transmise Primăriei Generale de către ASSMB, solicitările unităţilor sanitare privind necesarul de locuinţe totalizează un număr de 406 apartamente şi 94 de garsoniere.

În cazul locuințelor sociale, hotărârea aprobată vizează constituirea unei comisii pentru demararea procedurilor de negociere pentru achiziționarea terenului în suprafață de 60.674,38 mp situat în Strada Vâlsănești nr.1A, sector 3. Comisia va fi alcătuită din specialiști ai Primăriei Capitalei și 7 consilieri generali ai Municipiului București. Locuințele vor fi destinate categoriilor sociale defavorizate ca nu își permit cumpărarea unei locuințe de pe piața liberă.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply