Get this Widget

Poluarea ne îmbolnăvește de…diabet

0

Cercetătorii americani au dat publicității un studiu care stabilește faptul că un caz de diabet din şapte este provocat de poluare la nivel mondial.

Experții de la Facultatea de medicină Saint-Louis din Washington susțin că “poluarea a contribuit la apariţia a 3,2 milioane de noi cazuri de diabet în lume în anul 2016, ceea ce reprezintă aproximativ 14% din aceste cazuri”.

Nu este primul studio care susține această ipoteză. “Credem că poluarea atmosferică diminuează producţia de insulină şi provoacă inflamaţii, împiedicând organismul să transforme glucoza din sânge în energie“, notează cercetătorii care au publicat studiul în revista The Lancet Planetary Health.

Profesorul de medicină Ziyad Al-Aly arată, într-un comunicat emis presei, că “studiul nostru arată o legătură semnificativă între poluarea aerului şi cazurile de diabet la nivel mondial. Este important având în vedere că multe lobby-uri economice afirmă că nivelurile actuale (poluanţi degajaţi în aer) sunt prea stricte şi ar trebui revizuite. Însă probele demonstrează că nivelurile actuale nu sunt deloc sănătoase şi trebuie net reduse “.

Pe de altă parte, relaţia dintre diabet şi poluare este mai mare în ţările unde reglementările sunt mai puţin stricte şi mai puţin respectate precum India, Papua Noua Guinee, Afganistan şi Guyana.

Sunt de asemenea citate drept exemple contrare ţările mai bogate, precum Franţa, Finlanda şi Islanda.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply