Get this Widget

Preocuparea pentru spațiile verzi este o parte integrantă a dezvoltării industriale

0

Parcurile industriale și logistice reprezintă mult mai mult decât depozite și drumuri de acces; astăzi o mare parte din teren este acoperită de vegetație. Zonele verzi reprezintă o proporție importantă din terenul ce aparține portofoliului P3.

Fiecare proiect de construcție al P3 include plantarea de copaci, atât în ​​parcuri, cât și în vecinătatea acestora. În calitate de susținător pe termen lung al soluțiilor verzi în parcurile sale industriale, P3 știe că trebuie acordată atenție nu doar nevoilor clienților săi, ci și confortului persoanelor care locuiesc în comunitățile învecinate. Studiile au arătat că un spațiu de lucru mai prietenos cu mediul și mai plăcut stimulează productivitatea angajaților și îmbunătățește imaginea generală a parcului.

În conformitate cu angajamentele de conservare a naturii, dezvoltatorul industrial a plantat aproape o mie de copaci lângă artera cea mai aglomerată din Praga și parcul P3 Prague D1. În urma unei consultări cu Departamentul de Mediu din Říčany, P3 a asistat la construirea unui biotop protector. În plus față de cultivarea vegetației locale, efortul a inclus curățarea patului unui pârâu adiacent și plantarea de plante cățărătoare pe gardul parcului, contribuind și la crearea unei barieri vegetale antifonice.

Natură și creștere

Noi facem întotdeauna tot posibilul pentru a ne asigura că parcurile noastre și împrejurimile acestora au un aspect natural. De exemplu, nu veți vedea sakura japoneze în parcurile P3 din Republica Cehă – sunt frumoase, dar nu ar avea sens într-o locație la periferia orașului Praga. De asemenea, nu vom planta o alee de copaci într-un parc închis, unde oamenii nu se pot bucura de ele“, a explicat Tomáš Kubín, Head of Construction al P3 pentru Europa Centrală și de Est.

Datorită atitudinii sale responsabile, P3 își depășește de multe ori cerințele legale și se consultă cu rezidenții locali și cu autoritățile locale. Un exemplu al unei astfel de soluții este parcul P3 adiacent autostrăzii D11, unde au fost făcute numeroase sugestii de către Departamentul Local al Mediului și cetățenii din localitățile din apropiere, inclusiv construirea unei stupine cu mai mulți stupi.

Ne-a plăcut foarte mult ideea de stupi, iar în viitor vom opta să oferim sprijin pe termen lung apicultorilor locali în loc să construim stupine care, să fim cinstiți, nu sunt punctul forte al P3″, a adăugat Kubín. Dimpotrivă, punctul forte al P3 constă în instalarea de noi tehnologii în depozite. “La P3 Prague D11 va fi construită așa-numita “Ecolab”, unde vom testa și demonstra diverse soluții de creștere sustenabilă care pot fi implementate în depozitele noastre“, a explicat Kubín.

Odată ce parcul este finalizat, va fi plantată o cantitate abundentă de vegetație în vederea îmbunătățirii aspectului exterior al parcului. P3 testează în prezent opțiunea utilizării plantelor cățărătoare care cresc pe fațade.

Și să nu uitați fluturii

O altă caracteristică unică a parcului P3 Prague D11 este conceptul său neconvențional de zone verzi. După finalizarea lucrărilor de construcție, în zone deschise se va crea un câmp pentru fluturi. Un câmp pentru fluturi conține un amestec de iarbă și flori sălbatice, oferind un habitat ideal pentru fluturi, deoarece este cosit doar de două ori pe an. În plus, câmpul menține aspectul natural al peisajului înconjurător.

În același sens, comunitățile locale beneficiază de proiectarea ecologică a unui număr de parcuri industriale P3. Un exemplu este terenul din jurul P3 Praga D8, în cazul în care a fost construit un polder care poate reține până la 40.000 m3 de apă în caz de inundații. Polderul protejează atât parcurile, cât și comunitățile adiacente.

De asemenea, un sistem de rezervoare de retenție și absorbție va fi construit lângă parcul P3 din Lovosice pentru a permite ca toată apa de ploaie să fie absorbită în sol în locul căderii acesteia. Împreună cu depozitele, se construiește un terasament în parc, unde în viitor se va planta  vegetație pentru a permite unității să se îmbine armonios cu spațiul înconjurător.

Autor: Victoria Preda
Foto: P3

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply