Get this Widget

Preț record pentru o bijuterie din colecția reginei Marie Antoinette

0

Colecția de bijuterii deținută de ultima regină a Franței din secolul al XVIII-lea, Marie Antoinette, a stârnit interesul colecționarilor. Un pandantiv cu perlă şi diamante purtat de aceasta a fost vândut la licitația Sotheby’s, organizată în Geneva, pentru suma de 36 de milioane de dolari.

Experții Sotheby’s spun că este un preţ record pentru vânzarea unei perle, dar amintesc că este vorba despre este o “perlă naturală excepţională cu o dimensiune extraordinară“.

În cadrul evenimentului de miercuri, cunoscuta casă de licitații a vândut  nouă bijuterii care au aparţinut reginei Marie Antoinette (1755-1793). Acestea făceau parte dintr-o licitaţie mai mare de bijuterii ale Casei de Bourbon-Parma, una dintre cele mai importante case dinastice din Europa.

Marie Antoinette, fostă arhiducesă austriacă, şi soţul ei regele Ludovic al XVI-lea au fost ghilotinaţi în timpul Revoluţiei Franceze (1789-1799).

Bijuteriile au fost vândute în străinătate cu puţin timp înainte ca cei doi să fie arestaţi şi încarceraţi. Acestea au rămas în posesia familiei de Bourbon-Parma timp de 200 de ani.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto:  Sotheby’s
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply