Get this Widget

Prima licitație de artă din Iași are în prim-plan capodopera lui Ștefan Luchian, “Gălbenele și ulcior”

0

Prima licitație de artă din Iași va avea loc pe 19 iunie și reprezintă un duplex București – Iași. Evenimentul, organizat de Artmark, aduce iubitorilor și colecționarilor de artă o surpriză de proporții. O lucrare de top semnată de Ștefan Luchian, care a “trăit” doar în colecții private, iese la lumină după aproape 100 de ani.

“Gălbenele și ulcior”, o lucrare de top semnată de Ștefan Luchian

Pentru prima oară locuitorii Iașilor au șansa să vadă expusă capodopera lui Ștefan Luchian, “Gălbenele și ulcior” (100.000 – 180.000 €) la Palatul Culturii timp de doar două zile, între 12 și 13 iunie (10.00 – 19.00).

Marți de la ora 12.00 a avut loc vernisajul expoziţiei la Palatul Culturii din Iași. Horia-Roman Patapievici (Președinte Artmark) a fost prezent la eveniment, alături de Mihai Chirica (Primarul Municipiului Iași), Paul Butnariu (Președinte Camera de Comerț și Industrie Iași) și Felix Aftene (Președinte Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași).

Licitația de Vară propune o selecţie a celor mai bine cotaţi artişti români de patrimoniu. Printre vedete se află și o lucrare unică de Nicolae Grigorescu repatriată, dar și opere de Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu,  Eustaţiu Stoenescu, Samuel Mützner, Octav Băncilă etc.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Artmark
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply