Get this Widget

Primăria Capitalei cumpără locuințe pentru cadrele medicale din spitalele din București

0

Primăria Capitalei a reluat procedura de identificare și negociere, în scopul achiziționării de locuințe de serviciu pentru personalul medical și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul spitalelor aflate în administrarea Consiliului Municipiului București, prin ASSMB.

Astfel, anunțul de cumpărare locuinte de serviciu pentru personalul medical a fost publicat pe site-ul www.pmb.ro,la rubrica “Anunțuri”.

Procedura a fost reluată întrucât în prima etapă, ofertele depuse de agenții economici nu au respectat prevederile din caietul de sarcini.

Pentru a încuraja cadrele medicale care își desfășoară activitatea în spitalele aflate în administrarea Primăriei, să rămână în țară, ne propunem să le oferim condiții cât mai bune, pentru că acest lucru se reflectă în mod direct asupra calității serviciilor oferite pacienților. În consecință, dorim achiziționarea a aproximativ 600 de locuințe de serviciu destinate personalului medical care lucrează în spitalele administrate de Municipalitate. Sperăm ca de data aceasta ofertele să respecte caietul de sarcini, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem pune la dispoziția personalului medical locuințe moderne, care să le asigure tot confortul“, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Primăria Municipiului București intenționează să achiziționeze unități locative pentru personalul medical, acest program fiind implementat ca urmare a aprobării de catre Consiliul General, în ședinta din 4 mai 2018. În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că una dintre problemele cu care se confruntă Municipiul Bucureşti este deficitul de specialişti din cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB.”Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv întemeiat pentru care medicii şi asistenţii medicali să nu mai fie tentaţi să părăsească ţara“, prevede documentul.

Conform unei adrese transmise Primăriei Generale de către ASSMB, solicitările unităţilor sanitare privind necesarul de locuinţe totalizează un număr de 406 apartamente şi 94 de garsoniere. Necesarul de locuințe a fost stabilit în baza cererilor depuse de către personalul medical la ASSMB.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply