Get this Widget

Primăria Capitalei sprijină financiar victimele violenţei în familie

0

Violența în familie este un fenomen extins în România, multe dintre victime fiind condamnate, din motive financiare, să trăiască alături de cei care le agresează.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus un program menit să sprijine în mod concret persoanele care au de suferit din cauza violenței în familie. Edilul general a inițiat un proiect de hotărâre care prevede acordarea a 1.500 de lei pentru plata chiriei lunare, în cazul victimelor violenţei în familie, pe durata reabilitării.

Cred că trebuie să facem mai mult pentru femeile din România, din Bucureşti, nu doar să le oferim zâmbete şi flori de 1 şi 8 Martie. De aceea vin în faţa dumneavoastră cu un proiect care se numeşte ‘Împreună’ şi care va fi aplicat de către DGASMB. Şi anume, femeile care sunt victime ale violenţei în familie să poată să aibă o soluţie de a ieşi din mediul în care sunt abuzate, iar primăria, prin DGASMB, să le plătească o chirie lunară în cuantum de 1.500 de lei pe perioada reabilitării“, a explicat Gabriela Firea.

35.000 de cazuri de violență domestică au fost înregistrate în ultimul an

Inclus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului General al Municipiului București, proiectul de hotărâre a fost adoptat, urmând ca programul “Împreună” să fie pus în aplicare de către DGASMB.

În cadrul ședinței CGMB, Gabriela Firea a atras atenţia asupra faptului că violenţa în familie este un fenomen “îngrijorător”, care ia amploare.

În ultimul an, în România, s-au înregistrat 35.000 de cazuri, raportate la poliţie, de victime ale violenţei în familie. Din Bucureşti sunt 3.500. Fenomenul se extinde, este un fenomen deja care capătă amploare. Anul trecut doar au crescut cu 30% acele ordine care protejează victima, ordine de restricţie de apropiere. Prin urmare, este un fenomen care ia amploare, un fenomen îngrijorător şi cred că avem cu toţii datoria să contribuim atât la limitarea lui, dar şi la salvarea acestor femei, care sunt victime ale violenţei în familie“,a punctat primarul general al Capitalei.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Arhiva OZ/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply