Get this Widget

Prin intermediul Guvernului, Partidul Democrat sprijină Primăria Chișinău

0

Numirea de luni a doi viceprimari a creat vâlvă în societatea Republicii Moldova. Din acest motiv, pe 7 noiembrie 2017, Partidul Democrat și-a reinterat ideea că ”nu are aspirații politice în ceea ce privește Primăria municipiului Chișinău, dar este gata să sprijine, prin intermediul Guvernului, toate proiectele bune pentru Capitală și care vor fi în interesul cetățenilor”.

Astfel a comentat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la o întâlnire de presă, acuzațiile unor formațiuni politice precum că Partidul Democrat ar fi acaparat, prin acțiuni de atac raider, Primăria Chișinău, numind doi viceprimari, apropiați ai partidului, dintre care unul este și primar interimar.

Vlad Plahotniuc i-a întrebat pe liderul PL Mihai Ghimpu și pe șeful statului Igor Dodon, care a condus PSRM până să devină președinte, de ce nu au desemnat ei un primar interimar în condițiile în care, împreună, dețin majoritatea în Consiliul municipal Chișinău. „De ce lăsați PDM, care are un singur consilier în CMC, să vă pună primarul interimar și viceprimarii?”, a întrebat Vlad Plahotniuc. Democratul a mai spus că formațiunile sus-menționate se tem că lucrurile în Primăria Capitalei se vor schimba spre bine, că pierd controlul asupra instituției care până acum le-a adus lor satisfacție și beneficii iar locuitorilor capitalei – insatisfacție.

Politicianul a mai spus că e timpul să fie corectate greșelile făcute de către administrația anterioară a Primăriei. „Am decis cu colegii că, indiferent cine va conduce Primăria capitalei, o să găsim o cale de a conlucra activ pentru eficientizarea activității ei”, a mai declarat Vlad Plahotniuc.

Amintim că luni, 6 noiembrie a.c., viceprimarul Nistor Grozavu, care asigura interimatul funcției de primar general, a semnat o dispoziție prin care i-a numit în funcțiile de viceprimari pe actualul consilier municipal Ruslan Codreanu şi pe Silvia Radu, fost director al companiei Gas Natural Fenosa. În același timp, Silvia Radu a fost nominalizată ca fiind noul primar general interimar de la Chișinău.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Vlad Plahotniuc Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply