Get this Widget

Prof. univ. dr. ing. Cristina-Daniela Ghițulică este noul președinte al CEENQA

0

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) anunță că, în data de 12 mai 2018, în cadrul Adunării Generale a Reţelei Central-Est Europeană a Agenţiilor de Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies in Higher Education – CEENQA) care s-a desfășurat la Tirana, Albania, prof. univ. dr. ing. Cristina-Daniela Ghițulică, Vicepreședinte al ARACIS, a fost aleasă în funcția de președinte al CEENQA.

CEENQA reprezintă o rețea non-profit a agențiilor de asigurare a calității în învățământul superior din ţările spațiului central și est-european, înființată pentru a sprijini colaborarea între ţări apropiate din punct de vedere al sistemului de învăţământ și al nivelului de dezvoltare economică. Asociația cuprinde 30 de agenții de asigurare a calității din 21 de țări şi este deschisă colaborării internaţionale. Majoritatea agențiilor membre CEENQA sunt, totodată, și agenții membre în Asociația Europeană pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ENQA) iar CEENQA este o structură afiliată la ENQA.

ARACIS a devenit membră cu drepturi depline a CEENQA în anul 2011, deoarece a apreciat că participarea sa la schimbul de bune practici între  agenţiile din zonă şi colaborarea sa cu acestea reprezintă elemente importante atât pentru asigurarea calităţii propriei activităţi, cât şi pentru vizibilitatea rezultatelor sistemului de învăţământ superior din România. Un exemplu în acest sens este implementarea, în parteneriat cu CEENQA, a proiectului „Dezvoltarea şi consolidarea culturii calităţii la nivelul sistemului de învăţământ superior românesc – QUALITAS” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015.

Anterior alegerii sale în funcția de președinte al CEENQA, prof. univ. dr. ing. Cristina-Daniela Ghițulică a deținut două mandate consecutive de membru în Comitetul Director al CEENQA.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto:ARACIS
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply