Get this Widget

Profesorul Marcelo Gleiser primește NOBELUL pentru spiritualitate

1

Profesorul Marcelo Gleiser, unul dintre cercetătorii care nu concep să rupă știința de spiritualitate, a primit premiul Templeton pe 2019. Se poate spune că acest premiu este similar cu alte mari premii acordate oamenilor de știință, fiind un NOBEL pentru spiritualitate.

Fizicianul şi astronomul brazilian a fost recompensat cu 1,4 milioane de dolari, pentru lucrările sale care combină ştiinţa cu spiritualitatea.

Marcelo Gleiser este profesor la Darthmouth College din statul american New Hampshire. El s-a făcut remarcat datorită faptului că a scris mai multe bestselleruri şi a apărut în numeroase emisiuni de radio şi televiziune, în care a vorbit despre ştiinţă. Cercetătorul brazilian militează activ pentru ideea că ştiinţa reprezintă o căutare spirituală pentru a înţelege originile Universului şi ale vieţii de pe Pământ.

Voi lucra mai mult ca niciodată pentru a răspândi mesajul de unitate globală şi de conştientizare planetară în faţa unui public mai amplu“, a declarat profesorul Gleiser după primirea acestui trofeu.

În studiile sale, profesorul Marcelo Gleiser analizează interfaţa dintre ceea ce el a denumit “fizica celor foarte mari” şi “fizica celor foarte mici” pentru a reconstrui începuturile Universului.

Cercetează posibilitatea existenţei vieţii dincolo de planeta noastră

Fizicianul şi astronomul brazilian nu se limitează doar cercetarea originii vieţii pe Pământ. El analizează şi posibilitatea existenţei vieţii dincolo de planeta noastră.

Născut în Rio de Janeiro, într-o familie influentă din comunitatea evreiască, Marcelo Gleiser a studiat în Brazilia şi în Marea Britanie. Începând cu anul 1991, el s-a corpului profesoral de la Dartmouth College, în cadrul catedrei de fizică şi astronomie.

Fundaţiei John Templeton, instituţia americană care atribuie premiul în valoare de 1,4 milioane de dolari, a menționat că Marcelo Gleiser, în vârstă de 60 de ani, este primul cetăţean latino-american care câştigă acest premiu, ce recompensează “o persoană în viaţă cu o contribuţie extraordinară la afirmarea dimensiunii spirituale a vieţii”.

Printre laureaţii ediţiilor precedente ale acestui premiu, creat în 1972 de fostul investitor John Templeton, se află Dalai Lama, Maica Tereza, Desmond Tutu şi Aleksandr Soljeniţîn. În 2018, premiul Templeton a fost atribuit regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Marcelo Gleiser Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Știința nu-l ucide pe Dumnezeu - Ordinea Zilei

Leave A Reply