Get this Widget

Proiectul privind aplicarea aparatelor ortodontice pentru elevii din Capitala se extinde până în 2021

0

La propunerea primarului general, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre privind extinderea perioadei de implementare a proiectului „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”.

Prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, perioada de implementare a programului privind aplicarea de aparate ortodontice pentru elevii din Capitală este extinsă cu doi ani. Concret, perioada inițială, 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2019, este prelungită până pe 31 decembrie 2021. Extinderea proiectului este necesară având în vedere faptul că, în cazul aplicării unui aparat mobil, pentru a obține rezultate optime, tratamentul ortodontic durează între 6 luni și un an sau, în cazurile mai complexe, între 2 și 2 ani și jumătate. Cererea a fost foarte mare, toate locurile din proiect au fost ocupate, însă nu s-au aplicat toate aparatele, pentru că, așa cum am spus, procedura diferă ca durată de la caz la caz”, a explicat Gabriela Firea.

Până la data de 21 iunie, au fost aplicate 532 de aparate ortodontice mobile (298 elevi beneficiari – 79% din elevi au primit recomandare din partea specialistului ortodont pentru ambele arcade, adică 43% dintr-un total de 1.234 de aparate ortodontice mobile – arcada superioară și/sau inferioară). Au fost aplicate în medie 84 aparate ortodontice mobile, lunar, în perioada 12 noiembrie 2018-21 iunie 2019. Celelalte 702 aparate ortodontice mobile se aplică începând cu 21 iunie a.c.

Bugetul total al proiectului este de aproximativ 200.000 euro, respectiv 925.500 lei, sprijin financiar pentru aplicarea a 1.234 arcade (aparate ortodontice mobile-arcade superioare și/sau inferioare).

Autor: Ioana Galeș
Foto: ASSMB

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply