Get this Widget

Proiectul „Smile”: 20.000 de elevi din Capitală vor beneficia de aparate ortodontice fixe

0

La inițiativa Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, Municipalitatea, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a lansat vineri proiectul „Smile”, prin care 20.000 de elevi din Capitală vor beneficia de aparate ortodontice fixe (10.000 de beneficari în 2019 și 10.000 de beneficiari în 2020).

Proiectul „Smile” este destinat copiilor cu vâste cuprinse între 10 şi 17 ani. Ei vor beneficia de vouchere în valoare de maximum 990 de lei pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe.

Durata proiectului este până la 31 decembrie 2020. Bugetul proiectului este de 20.053.000 lei.

Condiții de eligibilitate

Beneficiarii cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani trebuie să facă dovada domiciliului stabil sau a existenței unei vize de reședință în București, obținute cu cel putin șase luni înainte de depunerea cererii. În cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil, sau viză de reședinţă în municipiul Bucureşti, cu cel puţin șase luni înainte de depunerea cererii.

De asemenea, dosarul aplicanților va conține o adeverință medicală eliberată de cabinetul de medicină dentară din cadrul unităților de învățământ școlar (cabinet stomatologic) din rețeaua scolară a Municipiului București, care atesta o dentiție tratată, fără carii, și care poate suporta un tratament de specialitate ortodontic. Dosarul va include și un document tip (pe care îl puteți descărca de pe site-ul ASSMB) eliberat de un medic specialist/primar, în specializarea Ortodonție, din cadrul unității medicale de specialitate în aplicarea aparatelor ortodontice fixe.

”Am plecat de la ideea că cel mai important lucru pentru sănătatea copiilor este educația pentru sănătate. În acest moment, putem asigura asistența stomatologică completă și gratuită pentru toți copiii din București. Și, când spun asta, mă refer la campania pentru sănătate, la consultații și tratamente stomatologice gratuite pentru toți copiii, la proiectele pentru aplicarea de aparate dentare fixe și mobile,” a declarat Dr. Turkes Ablachim, Director General Adjunct Medical ASSMB.

La rândul său, Eugen Ilea, Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți Învățământ Preuniversitar- București, prezent la lansarea proiectului „Smile”, a dorit să-i mulțumească, Gabrielei Firea, Primarul General al Capitalei, pentru inițierea acestui proiect important pentru sănătatea copiilor.”Înainte de anul 2017, când se vorbea despre proiecte, eram neîncrezător, chiar reticent. Am văzut însă că proiectele Primăriei Capitalei și Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București prind contur, că s-au făcut investiții, și am sprijinit, prin Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, toate proiectele care se adresează copiilor noștri. Suntem privilegiați pentru că beneficiem de aceste proiecte derulate și finanțate de Primăria Municipiului București și, personal, voi face demersuri pe lângă autoritățile locale din țară pentru a adopta acest model de bune practici al Capitalei. De asemenea, voi continua demersurile făcute la Ministerul Sănătății, alături de ASSMB, pentru ca medicii de medicină școlară să poată da trimiteri la medical specialist, pentru ca noi, părinții, dar și copiii, să economisim timp,” a mai spus Eugen Ilea.

Înscrierea în proiect se face prin intermediul unei aplicații

Aplicația prin care se poate face înscrierea în proiectul „Smile”, dar și alte informații utile, pot fi găsite la adresa: http://smile.assmb.ro/.

În maximum 15 zile lucrătoare de la introducerea datelor în aplicație, reprezentantul legal urmează să fie anunțat prin telefon/email pentru a a se prezenta la sediul Direcţiei Programe, Proiecte din Bulevardul Ion Mihalache nr. 11-13, pentru verificarea eligibilităţii şi conformităţii administrative a dosarului. După semnarea dosarelor de acordare a sprijinului, vor fi eliberate voucherele, care vor putea fi utilizate în cadrul clinicii pentru care a optat beneficiarul.

Trebuie menționat că în Municipiul Bucureşti există 440 de cabinete medicale şcolare, 142 de cabinete stomatologice în şcoli, nouă cabinete medicale universitare şi 13 cabinete stomatologie universitare. Acestea deservesc un număr de 250.000 de elevi şi 119.000 de studenţi.

Reamintim că Primăria Capitalei, prin ASSMB, desfășoară alte două proiecte privind aplicarea de aparate dentare, proiecte destinate elevilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani:

  • Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”, care se derulează în perioada 17 septembrie 2018 – 31 decembrie 2021.
  • Proiectul “Smile-Mobile”, care se va desfășura până pe 31 decembrie 2021 și prevede aplicarea de aparate ortodontice mobile.
Autor: Sofia Filip
Foto: Corina Gheorghe
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply