Get this Widget

Raed Arafat militează pentru scoaterea obligativității doctoratului în cazul celor care predau în mediul universitar

0

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și unul dintre specialiștii care s-a implicat cu adevărat în domeniul în care activează, militează pentru scoaterea obligativității doctoratului în cazul celor care predau în mediul universitar.

Este momentul să recunoaştem aspectele care trebuie să fie într-adevăr de calitate şi aspectele care sunt impuse (…). Convingeţi ministrul Educaţiei să termine cu prostia că pentru a preda trebuie să ai doctorat. Eu sunt fără doctorat şi am multe de transmis (…). Sunt cadre didactice aici. Nu trebuie să ai doctorat ca să predai. Să-mi explice cineva de ce trebuie să ai doctorat ca să predai! Sunt mulţi oameni care n-au şi care pot să transmită mult generaţiilor care urmează. Şi trebuie să ne uităm la calitate, nu la hârtie şi la prostia pe care au impus-o unii fără absolut niciun motiv“, a spus Raed Arafat în faţa publicului prezent la Gala Elitelor Medicale Transilvane.

Declarația  făcută de Raed Arafat este una pertinentă în contextul în care se știe foarte bine cum s-au obținut unele dintre doctoratele cu care se laudă multe personaje din mediul politic. Arafat este de părere că cel puţin în domeniul învăţământului medical trebuie să se renunţe la obligativitatea deţinerii titlului de doctor pentru cadrele didactice. “Sper ca Clujul, centru universitar de elită, să fie cel care merge la ministrul Educaţiei şi să spună că, cel puţin în medicină, să scoată prostia asta. E o provocare pe care o pun pe masă şi sper cândva să văd pe cineva că o face“, a mai spus Arafat.

Dacă ne raportăm la învățământul medical, sunt foarte mulți profesioniști în spitalele din România care ar putea veni în fața studenților pentru a le oferi informații practice din munca derulată de ei în fiecare zi. Ei nu pot face acest lucru pentru că timpul lor a fost dedicat cu totul meseriei, iar acest lucru nu le-a permis să urmeze și un program de doctorat.  La fel se poate întâmpla în foarte multe domenii, unde învățământul universitar a fost populat și cu personaje care nu au nicio legătură cu misiunea de dascăl, mulți dintre ei alegând să predea doar pentru leafa încasată de la stat.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Raed arafat Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply