Get this Widget

RAIKO Transilvania SA se listează pe AERO

0

RAIKO Transilvania SA se va lista pe piata AeRO a Bursei de Valori București în al treilea trimestru al anului 2019.

RAIKO Transilvania a fost înființată în 2014 în Căpușu Mare, județul Cluj, de către Tomasz Kurcin, care este până în prezent acționar majoritar în companie și deține funcția de președinte al consiliului de administrație.

La început, compania a operat o linie de producție pentru burlane de scurgere a apei pentru acoperișuri, și a importat alte elemente pentru sistemele de scurgere prin intermediul companiei RAIKO Polonia, deținută de aceeași acționari. În același an, compania a început colaborarea cu unii dintre cei mai mari distribuitori regionali și a început comercializarea produselor sale în regiunea Transilvaniei. În 2015, RAIKO și-a extins portofoliul de produse prin introducerea acoperișurilor din oțel QUALES, construite din oțel suedez provenit de la fabrica SSAB.

În 2017, RAIKO a continuat să își extindă zona de distribuție la nivel național și a început distribuția altor modele de acoperișuri metalice produse de producători români, precum și importul și comercializarea în România a acoperișurilor metalice modulare din Polonia.

La începutul anului 2018, RAIKO a înființat Transilvania Roof Center, o companie separată, care se ocupă de vânzarea de sisteme de acoperișuri complete către clienți individuali. RAIKO Transilvania deține în prezent 51% din acțiunile Transilvania Roof Center.

Listarea RAIKO Transilvania pe piața AeRO va fi precedată de un plasament privat care va avea loc în iunie 2019 și va include noi acțiuni ordinare emise de companie.

Societatea de brokeraj Tradeville este consultantul autorizat al companiei ce asistă RAIKO în procesul de atragere a capitalului și listarea pe piața AeRO în colaborare cu brokerul polonez INC SA, iar Cornerstone Communications se ocupă de relațiile cu investitorii. Free-float-ul estimat după listarea RAIKO va fi de aproximativ 30%. Carpathia Capital, fond polonez de tip pre-IPO, listat la Bursa de Valori București, va participa la majorarea de capital, astfel RAIKO va deveni a treia investiție a fondului în România – după ce a investit anterior în Bittnet SA și MedLife SA.

“Suntem entuziasmați că drumul RAIKO pe piețele de capital începe în România, la Bursa de Valori București. Analizam opțiunea de listare în Europa Centrală și de Est de ceva timp deja și suntem convinși că am găsit parteneri locali, cum ar fi Tradeville, care să ne ajute în acest proces. Din punctul de vedere al investitorilor, piața românească a acoperișurilor și a jgheaburilor este în creștere, la fel și rata anuală de creștere compusă pentru sectorul nostru, de aceea, sunt încrezător că, împreună cu strategia noastră de dezvoltare dinamică, vom obține rezultate satisfăcătoare și profituri atractive pentru viitorii noștri acționari”, a declarat Tomasz Kurcin, Președinte al Consiliului de Administrație al RAIKO Transilvania SA.

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply