Get this Widget

Războiul comercial ar putea costa 430 miliarde dolari

0

Fondul Monetar Internaţional i-a avertizat pe liderii G20 (grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente) că recenta escaladare a tensiunilor comerciale între SUA, China şi UE va afecta semnificativ creşterea economiei mondiale, transmit DPA, Kyodo şi Reuters.

Impactul actualelor măsuri asupra economiei, în cel mai rău scenariu, este în jur de 0,5% din PIB-ul global“, a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, scrie AGERPRES.

Fondul Monetar Internaţional a analizat diverse scenarii în urma anunţului preşedintelui SUA, Donald Trump, de a impune tarife vamale la importurile de oţel şi aluminiu dar şi la alte bunuri. Conform celui mai rău scenariu, în care este afectată semnificativ încrederea investitorilor, în 2020 creşterea economiei mondiale ar putea fi redusă cu 0,5%, sau aproximativ 430 de miliarde de dolari, faţă de prognoza precedentă.

Deşi impactul negativ al războiului comercial va fi resimţit în toate statele, SUA vor fi în special afectate din cauza tarifelor vamale impuse ca represalii de alte ţări.

Autor: Victoria Preda
Foto: Christine Lagarde Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply