Get this Widget

RECORD absolut pe piața de artă din România: Țărăncuţă cu basma albă de Nicolae Grigorescu s-a vândut pentru suma de 350.000 euro

0

Licitația Artmark de Toamnă scrie o nouă filă pe piața artei din România, evenimentul prilejuind realizarea unui record absolut prin vânzarea operei Țărăncuţă cu basma albă de Nicolae Grigorescu pentru suma de 350.000 euro.

Tabloul din colecția unui fost judecător de la Curtea Supremă a plecat în licitație de la prețul de 50.000 – 90.000 euro, dar a ajuns la suma record de 350.000 euro. Astfel, Țărăncuţă cu basma albă a devenit cea mai bine vândută lucrare de Nicolae Grigorescu.

Grigorescu rămâne în fruntea topului celor mai bine vânduţi artişti români, după ce, în decembrie 2016 stabilise un alt record al pieţei de artă (Ţărăncuţe de la fântână, 320.000 €).

Licitația de Toamnă a înregistrat vânzări totale în valoare de 1,64 milioane euro şi o rată de adjudecare de 81%, rezultate care indică o creştere organică a interesului investitorilor pentru piața românească de artă.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto:  Artmark
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply