Get this Widget

Rețeta săptămânii:Bărcuță cu sardine

0

Așa cum ne-a obișnuit, chef Liviu Balint ne învață în fiecare săptămână câte o rețetă simplă pe care o putem pregăti din ingrediente pe care fiecare dintre noi le are în cămară. Preparatul de astăzi este bărcuță cu sardine.

Pentru a pregăti bărcuțele avem nevoie de următoarele ingrediente: 5g drojdie uscată; 60 ml lapte călduț; 200g făină tip 650; 30g zahăr ; un ou bătut; 40g unt topit; 5g sare. Aluatul rezultat se modelează în formă de bărcuță și se dă la cuptor până când se coace.

Pentru toping avem nevoie de următoarele ingrediente:100 g mazăre;100 g porumb; 100 g ardei gras roșu;1 cațel de usuroi. Amestecul de legume este tras la tigaia în care am pus câțiva stropi de ulei de măsline.

Legumele trase la tigaie le aranjăm frumos în bărcuțele pregătite puțin mai devreme. Peste așezăm sardinele dintr-o conservă Eva sardine în ulei vegetal 115g.

Poftă bună!

Autor: Chef Liviu Balint, brand ambasador Podravka România

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply