Get this Widget

Rezultate bune pentru tinerii români la International Mathematical Competition for University Students 2019

0

Tinerii români au obținut rezultate bune la International Mathematical Competition for University Students 2019 (IMC 2019), competiție care s-a desfăşurat, în perioada 28 iulie – 3 august, la Blagoevgrad, Bulgaria. Astfel, studenţii Universităţii din Bucureşti şi cei ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au obţinut numeroase premii.

Echipa Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul UB a obţinut trei premii I în cadrul concursului IMC 2019.

Echipa, coordonată de lect. univ. dr. Gabriel Mincu, a fost alcătuită din studenţii Robert-Andrei Bâra (anul I), Dragoş Manea (anul II) şi Călin-Daniel Spiridon (anul II).

De asemenea, cei şase studenţi care au reprezentat Universitatea Politehnica din Bucureşti la acelaşi concurs au obţinut un premiu I, patru premii III şi o menţiune de onoare.

Premiul I a fost obţinut de Sebastian Cojocariu student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, iar cele patru premii III de Emanuel Necula şi Doina Chiroiu-Jitianu, Facultatea de Automatică şi Calculatoare; Raluca Ioana Ciobotia de la Facultatea de Inginerie Aerospaţială; Cosmin Bărăscu, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Menţiunea de onoare a fost obţinută de Ionuţ Petrişor Anghel, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

International Mathematical Competition for University Students este o competiție organizată de University College London şi găzduită de American University în Bulgaria.

În fiecare dintre cele două zile de concurs, studenţii au avut de rezolvat cinci probleme pe parcursul a 5 ore.

La competiţie au participat 360 de studenţi, ce au reprezentat 77 de universităţi din 40 de ţări din Africa, America de Nord, America de Sud, Asia şi Europa.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: UB/ UPB

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply