Get this Widget

Risc major de catastrofe. 982 de baraje nu funcționează în condiţii de siguranţă

0

“Raportul Public pe anul 2017” al Curţii de Conturi scoate la iveală o situație îngrijorătoare și anume aceea că aproape o mie de baraje nu îndeplineau, în 2017, condiţiile de siguranţă.

În acest condiții, riscurile unor catastrofe cu efecte semnificative asupra populaţiei, proprietăţilor şi mediului sunt majore.

(…)deţinătorii unor lucrări hidrotehnice nu au efectuat toate demersurile în vederea autorizării funcţionării acestora. A rezultat faptul că un număr de 39 de baraje de importanţă excepţională şi deosebită (categoriile A şi B) nu erau autorizate/avizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă. Referitor la barajele din categoriile de importanţă C şi D (baraje de importanţă normală şi redusă), la nivelul anului 2017, un număr de 982 de baraje nu erau autorizate/avizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă, existând astfel riscul producerii unor catastrofe, cu consecinţe semnificative asupra populaţiei, proprietăţilor şi mediului”, se arată în raport, la capitolul destinat activităţii Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply