Get this Widget

ROBOR nu se mai oprește din creștere

0

ROBOR nu se mai oprește din creștere. Datele Băncii Naţionale a României (BNR) indică faptul că miercuri indicele la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a atins un nou record al ultimilor trei ani şi jumătate.

Valoarea sa a la 2,73% pe an, de la 2,68% pe an cât era marţi. Un nivel mai mare a fost înregistrat pe 15 octombrie 2014, respectiv 2,77% pe an. Și indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare,a urcat l a 2,87% pe an.

De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, “a sărit” la 2,91% pe an, de la 2,83% pe an marţi, iar indicele ROBOR la 12 luni a urcat cu 0,1 puncte procentuale la 2,96% pe an.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care bancile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Autor: Ioana Galeș

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply