Get this Widget

România a cerut amânarea intrării Roșiei Montane în patrimonial UNESCO

0

România a solicitat prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale ( MCIN) amânarea înscrierii Peisajului Cultural Minier de la Roşia Montană în lista UNESCO. Comitetul Patrimoniului Mondial a dat curs propunerii primite din partea Guvernului de la București.

George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, susține că solicitarea Executivului este una întemeiată şi raţională, având în vedere interesele statului român. Oficialul precizat că Guvernul a solicitat amânarea, nu retragerea dosarului la UNESCO, până la soluţionarea litigiului în dosarul de arbitraj.

În cadrul dezbaterilor, după prezentarea motivelor pentru care Guvernul României solicită amânarea, reprezentanţii mai multor state au considerat că cererea este întemeiată. Astfel, reprezentanta Spaniei a declarat că susţine propunerea de amânare, dacă din perspectivă legală această decizie va avea cel mai bun rezultat pentru România în dosarul de arbitraj, în timp ce reprezentantul Indoneziei a declarat că, după analizarea documentelor, apreciază decizia României ca fiind justificată şi o consideră ‘neobişnuită, dar admirabilă’“, se arată într-un comunicat al MCIN.

Autor:Isabela Nicolescu
Foto: UNESCO Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply