Get this Widget

România ocupă locul I pe națiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

0

Tinerii matematicieni români și-au trecut în palmares un nou succes. Datorită rezultatelor de excepție pe care le-a înregistrat la Balcaniada de Matematică pentru Juniori, România a ocupat locul I.

Competiția desfăşurată în perioada 20 – 25 iunie, în Cipru (Agros), se traduce pentru echipa țării noastre în cinci medalii de aur și o medalie de argint.

În urma acestor rezultate, România a ocupat pe primul loc în clasamentul neoficial pe națiuni cu 219 puncte (din 240 posibile).

Medaliile de aur au fost obținute de Radu Andrei Lecoiu (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște), David Andrei Anghel (Școala Gimnazială nr. 56 din București), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79 din București), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Iustinian Cristian Constantinescu (Școala Gimnazială „George Bacovia” din București), acesta din urmă medaliat cu bronz în concursul de anul trecut.

Lucrările lui Andrei Moldovan, Dinu Alexandru Iosifescu și Iustinian Cristian Constantinescu au primit punctaje maxime.

Medalia de argint a fost adjudecată de Lucia Râșnoveanu (Școala Gimnazială „Spectrum” din Constanța).

Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara, prof. Dănuț Aramă de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna (jud. Bacău) și prof. Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași (observator).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie destinată elevilor cu vârsta sub 15 ani și jumătate din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 16 ţări (10 țări membre şi 6 cu statut de invitat).

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ministerul Educației Naționale
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply