Get this Widget

România reușește o victorie fantastică împotriva perechii numărul 1 din tenisul feminin

0

România reușește o victorie fantastică împotriva perechii numărul 1 din tenisul feminin modial. Echipa formată din Irina Begu și Monica Niculescu s-a impus,duminică seara, la Ostrava,  în fața cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu scorul de 3-2.

Astfel, România s-a calificat în semifinalele Fed Cup şi va juca în penultimul act contra Franţei. Înfrângerea Cehiei, deținătoarea titlului Fed Cup, reprezintă un mare succes pentru tenisul românesc.

Până acum, Cehia a câștigat confruntările pe care le-a avut în Fed Cup cu România. În 1980, Cehia a învins România, în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, iar în 2016 s-a impus, la Cluj-Napoca, cu scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.

Victorie împotriva perechii numărul 1 în lume

Ne-am dorit atât de mult să câştigăm şi am reuşit. Am jucat împotriva perechii numărul 1 în lume şi am câştigat. A fost senzaţional. M-am simţit foarte bine săptămâna asta. Sunt fericită că pot reprezenta România. Cred că a contat foarte mult şi turneul câştigat alături de Irina în Thailanda. Azi m-am simţit foarte bine în faţă, la fileu. M-am antrenat foarte bine zilele astea. Simţeam că joc bine, dar era primul meci pe centralul ăsta şi nu ştiam cum va ieşi. Mă bucur că am avut energie până la ultimul punct. A fost senzaţional… să baţi perechea numărul 1 la ea acasă “, a declarat, după meci, Monica Niculescu.

La rândul său, Irina Begu a spus că a luptat pentru fiecare punct în acest meci extrem de greu.

A fost foarte greu pentru că am avut emoţii. Şi cred că asta s-a văzut în teren. Ne doream enorm să câştigăm acest meci. Am luptat pentru fiecare punct, iar alături i-am avut pe cei din echipă şi galeria pe care nu am cuvinte să o descriu. Sunt impresionată de ce au putut să facă în aceste două zile. Dorinţa şi faptul că oarecum nu aveam nimic de pierdut în faţa lor a contat şi am câştigat azi. Emoţiile pe care le ai la un asemenea meci nu se compară cu nimic“, a afirmat Begu.

România împotriva Franței

Victoria împotriva Cehiei duce România în penultimul act al Fed Cup, unde va juca împotriva Franței.

Punctele câștigate de echipa României în această etapă a Fed Cup au fost aduse și de de Simona Halep, care a dispus sâmbătă cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova, iar duminică a învins-o pe Karolina Pliskova cu 6-4, 5-7, 6-4. Mihaela Buzărnescu a fost învinsă sâmbătă de Pliskova cu 6-1, 6-4, iar duminică de Siniakova cu 6-4, 6-2, dar victoria perechii Niculescu/Begu a fost decisivă.

Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la Ostrava a fost format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei au făcut jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Halep este mândră de echipa de Fed Cup a României

Simona Halep, cea mai bună jucătoare din România și numărul 3 mondial, a scris pe Twitter că este mândră de echipa de Fed Cup a României alături de care a reuşit să se califice în semifinalele competiţiei. “E minunat. Semifinala! Hai România! Sunt foarte mândră de această echipă! Ce weekend”, a scris Halep.

Autor: Mihai Colț

Foto: Simona Halep Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply